Çok uzun süre önce hazırlamıştım ama ancak dağıtım için toparlaya bildim.
Kısaca tema özelliklerinden bahsedeyim.
WordPress tema Türkçeleştirme konusunda kısa bir anlatım hazırlayarak Türkçe çeviri yaptıktan sonra Türkçe karakter sorunu yaşamamanız için ne yapmanız gerekli kısaca bu konudan bahsetmek istiyoruz.
WordPress sitelerinize yeni temalar yükleme konusunda takılıyorsanız ve kafanıza takılan noktalar var ise bu yazıyı sonuna kadar okuduğunuzda bu sorunların hepsine cevap bulmuş olacaksınız.
Favicon simge olarak tarayıcınızda adres satırından hemen önce gözüken sık kullanılanlara eklenmesi durumunda simge ile daha çabuk bulunmasını sağlayan bir ico dosyasıdır. Favicon olarak kullanacağınız grafik uzantısı mutlaka .ico olmadılır. Hareketli olarak kullanma şansınız da mevcut hareketli favicon kullanmak isteyen arkadaşlar .gif uzantılı hazırladıktan sonra anlatımı uygularsa sorunsuz olarak favicon kısmında belirttikleri gif resmi gözükür.
Ezberleme şansımız olmuyor her zaman elimizin altında bulunması gerekiyor. İl plakaları, plaka kodları, telefon kodları, şehirlerin telefon kodları gibi bir çok arama ile kaynaklara ulaşmaya çalışıyoruz. Kendi içeriğimizde olmasının bize ve arayanlara kolaylık olacağını düşündük.
WordPress kullanan sitelerin taşımaları ve sunucu değişikliğinde yaşanan MYSQL büyüklüğü sorunun en kesin çözümü XML olarak yedek alabilme özelliği olsa gerek. Aşırı Cpu kullanımı yaşayan kullanıcılar genellikle amatör olarak başladıkları için eklenti kurup kaldırmakta pek problem görmezler belli bir dönem sonra bu kurup kaldırma işlemleri MYSQL üzerinde gereksiz tablo ve sorgulara yol açar bu nedenle Cpu kullanımı istenmeyen bir şekilde artar. Hem bu sebeple hem de sitesini taşımak isteyen arkadaşlar için bu kısa görsel anlatımı hazırladık.
Tasarımımız için kullanacağımız Css değerlerinin en başında gelen bütün tanımlar için sıfır değerini tanımlayarak tarayıcı farklılıklarını bir nebze olsun en aza indirmek için kullanılan yöntemin adı “Css sıfrlama (reset)” yöntemidir. Bütün css taglarını içinde bulundurur ve hepsine margin, padding, font size gibi boyut ve konumlandırmaları aynı ayara getirip çalışmanın ilerleyen sürecinde farklı tarayıcılarda sorun yaşamamızı sağlar.